Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Meer informatie op lexus.startpagina.nl

Lexus LS 400 onderhoud?

  • Winfred

    Hallo

    Ik sta op het punt een Lexus LS 400 uit 1991 aan te schaffen. Ontegenzeggelijk een geweldige auto. Echter op één ding bleef de verkoper wat vaag, n.l. het onderhoud. Kan iemand mij vertellen wat een grote beurt gemiddeld kost? Tevens zou ik graag iets horen over de prijzen van de onderdelen. En tot slot (jullie zijn de kenners) het voor en tegen van een dergelijke auto.

    Alvast bedankt

    Winfred

  • patrick

    Hallo Winfred,

    Wanneer jij de auto bij een officiele Lexus dealer koopt, zal er ongetwijfeld niets aan de hand zijn. Wat bedoel je met vaag? het is wel van belang dat er een historie bij de auto is. Een Lexus moet gewoon bij een Lexus dealer in onderhoud zijn (geweest) Persoonlijke mening.

    Ik rij zelf in een GS300 T3 uit 1995. Om de 10000 km is het normaal dat een Lexus een onderhoudsbeurt krijgt. Ik trek er altijd een bedrag voor uit rond de 1000 piek. Mijn ouders rijden trouwens een LS400 uit 1998.

    Bij normaal gebruik is een Lexus niet kapot te krijgen. Wij rijden sinds 1993 Lexus en de auto's zijn nooit voor een andere reden bij de garage geweest dan onderhoud.

    Tot slot kan ik je zeer aanbevelen om Lexus te gaan rijden. Alleen al om het stukje exclusiviteit. Daarnaast de rij-eigenschappen, comfort en kwaliteit.

    Als de auto bij een andere dealer staat dan een Lexusdealer, zorg dan wel dat je wat gegevens hebt over de historie. Bel eventueel de dealer die hem in onderhoud heeft gehad en vraag wat informatie over de betreffende auto.

    Als je nog meer vragen hebt, laat me dat maar even weten.

    Met vriendelijke groet,

    Patrick

  • B.P. Florijn

    Hallo Winfred en Patrick,

    Winfred, Patrick heeft het heel mooi samengevat! Zoals hij het kan verwoorden, zo is het! Welkom bij de Lexus Club zou ik zo zeggen! Je zult er zeker geen spijt van krijgen.

    Mvg,

    B.P. Florijn

  • Pos Siccama

    Hallo,

    Een beetje late reactie ivm de vakanties.

    Een grote beurt zonder banden etc.. kost mij (Lexus 400 1991) tussen de fl 700,– en fl 1000,– gulden. Dat is eigenlijk niet heel erg veel geld voor een dergelijke auto.

    Mijn auto valt nog in garantie (3 jaar destijds) en onder garantie zijn er een aantal zaken vervangen. De stuurbekrachtigingspomp en het linker remcircuit.

    Ik denk dat dit zonder garantie niet goedkoop zou zijn geweest.

    Banden zijn akelig duur, maar dat is logisch voor een Z-band.

    Verder heb ik tot op heden (2,5 jaar) geen enkel probleem gehad, auto is ronduit zuinig, bij normaal gebruik tussen de 1 op 9 en 1 op 9.5.

    Enige klacht is eigenlijk dat de voorspoiler vrij laag zit, bij al die ellendig drempels hoor je hem soms een keer schuren.

    Van LS400's boven de 250.000 km wordt gezegd dat de schokbrekers mogelijk vervangen moeten worden. Ik denk dat ik daar inmiddels bij in de buurt ben, maar ik heb weinig referentie met andere LS400's. Ik vraag me ook af of een reguliere schokbreker-specialist over de demping iets zinnigs kan zeggen, het is namelijk nogal gecompliceerde elektronika. Het schijnt dat rondom nieuwe schokbrekers in de buurt van de fl 6.000,– komt. Volgens mijn dealer is er nog niet veel aan de hand.

    Ik vind het een fantastische auto en wat heel opmerkelijk is dat de Japanners l kans hebben gezien een V8 zo stil te laten draaien.

    groeten en succes,

    Pos Siccama

  • patrick

    Hallo Pos,

    Winfred had de auto willen kopen, maar deze werd voor zijn neus verkocht aan een andere klant. Gelukkig ging het niet om een Lexus dealer.

    Alles goed verder?

    Groeten,

    Patrick

  • Paul

    De prijzen van de banden vallen wel mee…..mijn dealer doen de banden voor een speciale prijs…niet de gewoonlijke buto - 20% maar voor netto plus een beetje.

    Dit meedenken van mijn dealer bevalt mij goed en is goedkoper dan de bandenhandel

    Paul.

  • john

    Hallo Pos

    Schokbrekers voor een LS kosten zo'n $80 per stuk

    Bij 6000 gulden voor vervanging geven de jongens van de dealer daar ( net als bij mij ) een echt red carpet treathment

    john